100% naturalne, czyste masło z pestki owocu drzewa KARITE, otrzymane przez wyciskanie mechaniczne - bez użycia środków chemicznych.
Masło KARITE to olej stały, który rozpuszcza się w temperaturze 35oC - dlatego przed nałożeniem, krem należy rozpuścić w dłoniach.
Jest to również naturalny wysoko gatunkowy surowiec stanowiący składniki wielu kosmetyków (kremy, odżywki do włosów, pomadki do ust itp.)
Posiada wiele dobroczynnych właściwości, bardzo cennych zarówno dla skóry jak i włosów:
-
odżywia
-
nawilża
-
regeneruje
-
łagodzi podrażnienia i stany zapalne skóry
-
natłuszcza
-
poprawia miejscowe krążenie
Mimo, że po bezpośrednim nałożeniu krem wydaje się tłusty, po kilku minutach wchłania się całkowicie w skórę - czyniąc ją gładka i matową.
Masło jest naturalnym filtrem słonecznym, chroni przed czynnikami atmosferycznymi oraz zanieczyszczeniami powietrza i wody.
Posiada wyjątkowo wysoką zawartość substancji niezmywalnych (4-9%) oraz kwasy stearynowy i oleinowy.
Włosy
Doskonale odżywia, nadaje miękkość i połysk.
Maseczka na noc:
Rozpuszczony w dłoniach krem nałożyć na włosy, owinąć ciepłym ręcznikiem, rano umyć i po wysuszeniu fryzurę wykończyć odrobiną Karite.
Twarz
Karite nawilża, regeneruje, uelastycznia i chroni.
W lecie wieczorem łagodzi skutki opalania, w zimie rano chroni przed mrozem.
Ciało
Relaksuje i pielęgnuje.
Kąpiel z łyżką Karite, masaż ud i ramion odpręża.
Mężczyźni
Karite łagodzi podrażnienia po goleniu.
Sport
Masaż z Karite rozgrzewa i odpręża mięśnie.
Znajduje zastosowanie w ochronie twarzy i ciała, jako odżywka do włosów, w gabinetach kosmetycznych do masażu, do kąpieli, mężczyznom łagodzi podrażnienia po goleniu.
Produkt rolnictwa ekologicznego.